Gebruikte bedrijfswagen leasen: zo werkt het

Uncategorized 13 September 2024

Ook als je kiest voor een (jong) gebruikte bedrijfswagen is het mogelijk om de bus te leasen in plaats van in één keer de aanschafprijs te betalen. Daardoor hoef je als ondernemer niet in één keer een grote investering te doen en houd je voldoende liquiditeit voor andere uitgaven. Hieronder een uitleg over het leasen van een gebruikte bedrijfswagen van Dutch Vans.

Waarom tweedehands bedrijfswagen leasen?

Bij het leasen van een tweedehands bedrijfswagen gaat het altijd om Financial Lease. Deze leaseconstructie kun je het beste vergelijken met een lening, terwijl Operational Lease (een andere leasevorm) lijkt op een lange huurperiode.

Het betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering en het onderhoud van de bus. Tegelijkertijd ben je bij Financial Lease van een tweedehands bedrijfswagen direct economisch eigenaar van de bus — en dat geeft jou als ondernemer een aantal fiscale voordelen.

  • Btw-teruggave: Je kan de btw die je voor het voertuig betaalt, terugvorderen.
  • Investeringsaftrek: Afhankelijk van de bedrijfsauto en je situatie kan je in aanmerking komen voor investeringsaftrek.
  • Renteaftrek: De rente die je betaalt binnen de leaseconstructie is fiscaal aftrekbaar.
  • Afschrijving: Je kan de bedrijfswagen afschrijven over zijn economische levensduur.

Hoe werkt het leasen van een gebruikte bedrijfswagen?

Heb je de ideale bedrijfswagen gevonden in het aanbod van Dutch Vans, dan vraag je eenvoudig via de Lease Calculator een offerte aan. Je kiest daarin zelf de looptijd van de lease en voegt eventueel een slottermijn of aanbetaling toe. Zo kan je zelf (tot op zekere hoogte) bepalen wat het maandbedrag wordt, dat je gaat betalen voor jouw bus.

Een van de voordelen van Financial Lease is de snelheid waarmee je de weg op kan. Zodra je voorstel geaccepteerd is, wat vaak binnen 24 uur kan, kan je al rijden in je nieuwe bedrijfswagen. Het is zelfs mogelijk dat je leaseaanvraag wordt geaccepteerd zonder dat je daarbij jaarcijfers aan moet leveren, vooral prettig voor starters.

Grote voorraad

Vrijwel alle gebruikte bedrijfswagens die je ziet in het aanbod van Dutch Vans zijn te leasen. Door onze eigen ruime voorraad van meer dan 400 bedrijfswagens, is de kans groot dat je precies de bestelauto vindt die bij je bedrijfsactiviteiten past. Bekijk hier het complete actuele aanbod van Dutch Vans.

Het leasen van een (jong) gebruikte bedrijfswagen van Dutch Vans verloopt via onze partner Action Lease. Meer weten over leasen? Klik dan hier.